Klottersanering i Stockholm och graffitikonst

Graffiti växte fram i 60-talets USA och var från början ett sätt för aktivister inom olika proteströrelser att nå ut med sina budskap. De kriminella gängen var inte sena med att använda graffiti för att markera sina områden, men också för att hota gängmedlemmar från andra gäng. Detta är den historiska bakgrunden till Sveriges klotterproblem som både företag och myndigheter försöker få bukt med.

Klotter och graffiti är egentligen samma sak medan graffitikonst är en konstform som uppskattas världen över. Klotter förstör, förfular samt skapar en känsla av otrygghet. Klotter utgör en både onödig och väldigt dyr skadegörelse som kostar företag, fastighetsägare samt skattebetalare stora belopp årligen. Dessa kostnader kommer oundvikligen att påverka kommunala verksamheter negativt samt minska företagens vilja att satsa och investera i klotterrika områden.

Klottersanering i Stockholm

Klotter sprayas på vägskyltar, garageportar, lyktstolpar, transformatorer, elskåp, parkbänkar, bropelare, räcken och husfasader vilket ökar invånarnas känsla av otrygghet. Stockholm med närområden (vissa förorter är hårdare drabbade än andra) har ett stort problem med klotter. Men det finns snabb hjälp att få med originell klottersanering Stockholm till väldigt bra priser. Stockholm stad har en 24 timmars regel vilket innebär att du kan få klottersanering utförd mycket snabbt. Vid behov av jour- och akututryckningar är klottersanerare redo att hjälpa till dygnet runt samt året runt. Klottersanerare i Stockholm utför effektiv klottersanering som inte lämnar kvar spår, skuggor eller rester av det borttagna klottret.

Grafittikonst

Graffitikonsten är till skillnad från klotter en uppskattad konstform världen över. Det var unga konstnärer på School of Visual Arts i New York som hämtade intryck från graffitin och började använda nya tekniker samt material i sitt skapande. Från att ha flyttat ut från ateljén till gatan uppstod graffitikonsten eller gatukonsten. Världsberömda graffitikonstnärer är bland annat Banksy från England, Akay från Sverige, Tejn från Danmark och El Bocho från Tyskland. Det är tyvärr inte ovanligt att även vacker graffitikonst drabbas av klotter vilket bevisar att klotter inte är konst utan ren skadegörelse.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *