Solceller Stockholm

Bor du i Stockholm och är nyfiken på solceller? Då har du hamnat rätt. Klicka gärna in på otrolig solceller Stockholm för att läsa mer.

Solceller och förnybar energi

Fler och fler människor blir idag medvetna om förnybar energi, det vill säga energi som bildas från sol, vind, vatten eller andra bränslen som vi har i princip oändligt mycket av. Dessas motsats är fossila bränslen, som är mindre miljövänliga och dessutom riskerar att ta slut inom en snar framtid. Solceller är ett utmärkt sätt att ta vara på solens energi för att generera elektricitet. Det är både miljövänligt och lönsamt, eftersom du som privatperson kan generera gratis el och då slipper betala dyra elräkningar varje månad. Solcellerna behöver du köpa för egna pengar, men sedan kan du spara tusentals kronor om året. Just nu är ett perfekt tillfälle att investera i egna solceller. Klimatkrisen blir allt värre och elpriserna stiger. Allt detta kan du komma runt genom att skapa din egen, miljövänliga el med solceller.

Vad behövs för solceller i Stockholm?

Om du är intresserad av att installera solceller, är det bästa alternativet att montera dem på ditt tak. Detta eftersom då de inte skuggas av andra byggnader eller objekt. Oftast behöver man söka bygglov för att få installera solceller på sitt hustak. Då behöver du skicka en ansökan till kommunen, där du bifogar bland annat fasadritningar och detaljritningar. Efter att du skickat in en ansökan om bygglov ska du få ett besked inom tio veckor, förutom i vissa fall då det gäller stora eller komplicerade projekt. Utan ett startbesked får du inte börja installera solcellerna. Då kan du tvingas betala böter. Det finns dock undantag när man inte behöver söka bygglov, exempelvis om solcellerna inte väsentligt ändrar byggnadens form. För att få reda på mer kan du kontakta kommunen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *