Korpens stjärnor: Plattsättare Stockholm IK!

Från och med årsskiftet 2020 utökas Stockholm Södra Korpens fotbollsserie till 9 lag. I serien kliver Plattsättare Stockholm IK in! Fotbollslaget har genom åren spelat tillsammans men då under ett annat namn. I år kliver dem in med mod och självförtroende, säkra på att de kommer plocka hem serievinsten.

Vi träffade Fredrik, 35 som jobbat sen studenten på samma firma som plattsättare. Han har en säkerhet i sin blick som ger mig en ’vinna eller försvinna’ bild av honom. Jag är dock inte så säker på att det blir det förstnämnda…

Är ni alla uppväxta i Stockholm?

Nej inte riktigt. Det är väl egentligen bara jag och Lasse som är uppväxta i Stockholm. Resten kommer från antingen Göteborg eller Lindköping. Mer specifikt är 4 av grabbarna från Majorna i Göteborg och vår målis från Åbylund utanför Lindköping. Alla jobbar dock i dagsläget i Stockholm och har gjort det i många år. Bortsett från dem torra skämten är de alla väldigt härliga gubbar!

Och ni är alla plattsättare?

Ja vi är alla plattsättare. Det roliga är att ingen av oss jobbar med någon annan i laget utan alla håller till på olika håll. Var plattsättare för sig som vi brukar kalla det! I och med att vi tränar tillsammans tre gånger i veckan har jag konstant koll på vad som händer på alla kanter i vår breda bransch. Som en spindel i nätet!

Hur länge har ni spelat tillsammans?

Vi har väl spelat tillsammans ungefär en 10–15 år men då i Stolichnaya AIK. Jag som nykterist känner att det nya namnet, Plattsättare Stockholm IK, speglar laget och sammanhållningen på ett bättre sätt än tidigare. Lasse har varit min radarkamrat på topp med sitt träben sen -95 och tro det eller ej, men han blir bättre för varje år som går. Trots att han är 45! Han är som Zlatan, fast äldre och mycket, mycket stelare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *